Harminchárom raklapnyi adomány Svédországból Nyíregyházán át Kárpátaljára

Harminchárom raklapnyi adomány Svédországból Nyíregyházán át Kárpátaljára


Több mint egy éve tart már a háború a „szomszédunkban”. A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége az orosz-ukrán konfliktus 2022. február 24-i kitörése után azonnal cselekedett, és az Első Nyíregyházi Lions Clubot bízta meg a nemzetközi és a hazai felajánlások minél hatékonyabb koordinálására. A magyar-ukrán határ közelségét korábban is kihasználták a nyíregyháziak, akik  folyamatosan segítettek a lehetőségeikhez mérten a kárpátaljai rászorulókon.
Legutóbb március 10-én a svéd támogatásból (Anders Rendik svéd D-101 alkormányzó tevékeny közreműködésével) az Ukrajna Help segélyprogramban indítottak útnak szállítmányt. A nyíregyházi klub korábbi elnöke, a kárpátaljai projekt koordinátora, Cidor Mihály és felesége fogadta a 33 raklapnyi, többek között tartós élelmiszert és higiéniai anyagokat tartalmazó adományt.
A továbbszállításáról, a célbajuttatásról a Kárpátaljai Református Egyház gondoskodott.


Szöveg: Ladányi Tóth Lajos
Fotó: Cidor Mihály archívuma


Képgaléria

Hír kategóriák

Lions szövetség eseményei

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Első Nyíregyházi Lions Club

Adószámunk:
18807912-1-15
Számlaszám:
12042809-00128538-01200008

cím: 4400 Nyíregyháza,
Bethlen Gábor u. 30.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba