Molnár Nikolett nyerte a Békeposzter-pályázatot

Molnár Nikolett nyerte a Békeposzter-pályázatot

Taroltak a szabolcs-szatmár-beregiek, méltatták az Első Nyíregyházi Lions Club által támogatott pályamunkákat.

Nyíregyháza. A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége ebben a tanévben is meghirdette a Nemzetközi Lions Békeposzter Pályázat hazai versenyét „Merj álmodni” címmel. A díjátadó és kiállításmegnyitó ünnepséget a budapesti Radisson Blu Béke Hotelben rendezték. A versenyen a Vásárhelyi László Református Alapfokú Művészeti Iskola tanulói ismét értékes helyezéseket értek el. Molnár Nikolett pályamunkája lett az első helyezett, Szahajda Réka a második, Draviczky Anna a harmadik, Kozma Ágota a negyedik helyen végzett, Papp Olíviát közönségdíjasként méltatták. A kiállításra beválogatták Tóth Lívia és Solymos Flóra munkáját is. A felkészítő pedagógusok: Eklerné Vass Mária, Gánóczi Dalma és Rozman Béla.

Az aktuális Békeposzter-pályázatra összesen 66 rajz érkezett Kaposvártól Balatonlellén, Kecskeméten, Monoron, Győrön, Szombathelyen, Gödöllőn, Budapesten át egészen Nyíregyházáig. A zsűri Molnár Nikolett rajzát választotta ki a nemzetközi megmérettetésre (felkészítője: Eklerné Vass Mária, támogató klubja: Első Nyíregyházi Lions Club).  

A Lions Clubs International nemzetközi szinten működő jószolgálati szervezetet Melvin Jones alapította 1917-ben az Egyesült Államokban. Megalakulása óta a világ több mint 200 országában van jelen, a 46 ezer klubban közel 1,35 millió tagot számlálnak. Melvin Jones egy sikeres tőzsdei ügynök, valamint a Chicagói Üzleti Kör titkára volt. Azt vallotta: sokkal sikeresebb lehetsz a saját üzleti vállalkozásodban, ha elkezded mások önzetlen segítését, és ezt a segítő karitatív támogatást egy szervezeten belül valósítod meg. Dallasban elfogadták, hogy az oroszlán legyen a klub jelképe, valamint azokat az alapelveket, amelyek a mai napig érvényesek. Közös a jelszavuk mindenhol a világon: We Serve, vagyis Szolgálunk.

Szöveg: Ladányi Tóth Lajos

Fotók: Lions-archívumKépgaléria

Hír kategóriák

Lions szövetség eseményei

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Első Nyíregyházi Lions Club

Adószámunk:
18807912-1-15
Számlaszám:
12042809-00128538-01200008

cím: 4400 Nyíregyháza,
Bethlen Gábor u. 30.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba