A jóság ismét utat tört magának Svédországból Nyíregyházán át Kárpátaljára

Döbbenetes tény: Több mint harminc hónapja dúl a kilátástalan kimenetelű háború a „szomszédunkban”. A LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége még az orosz-ukrán konfliktus 2022. február 24-i kitörése után azonnal határozott, és az Első Nyíregyházi Lions Clubot bízta meg a nemzetközi és a hazai felajánlások minél hatékonyabb koordinálásával.

Volt ennek előzménye, hiszen a magyar-ukrán határ közelségét korábban is kihasználták a nyíregyháziak: a lehetőségeikhez mérten folyamatosan segítettek a kárpátaljai rászorulókon.

Legutóbb szeptember elején Anders Rendik svéd kormányzó közreműködésével Svédországból indítottak útnak szállítmányt Magyarországra. Ismét jelentős mennyiségű iskolaszer, pelenka, ágynemű, matrac, aggregátor, takaró, ágy és egyéb hasznos tárgy, eszköz jutott el  Szabolcs-Szatmár-Beregbe, ahol a nyíregyházi klub elnöke, Cidor Mihály és Cidor Mihályné fogadta az adományt. A továbbszállításáról, a célbajuttatásról a Kárpátaljai Református Egyház gondoskodott.

Szöveg: Ladányi Tóth Lajos
Fotó: az Első Nyíregyházi Lions Club archívuma


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba