Több mint 2 millió forintos német adomány Nyíregyházáról

Ijesztő a kerek szám: 100 napja robbant ki az orosz-ukrán háború. Rögvest utána az Első Nyíregyházi Lions Club eltökélte, hogy a lehetőségeihez mérten segít a konfliktus  menekültjein. Előzőleg a klub évek óta a kárpátaljai rászorulókat már támogatta.

A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége nem csak helyeselte a nyíregyháziak kezdeményezését, hanem felkérte az Első Nyíregyházi Lions Clubot a nemzetközi és a hazai felajánlások minél hatékonyabb koordinálására. Az azóta eltelt időben heti rendszerességgel (olykor kétszer is) zömmel tartós élelmiszereket juttatnak át a határon. Június 1-jén és 3-án a német támogatásból több mint 2 millió forint értékben indítottak útnak két szállítmányt.

A pakolásnál és a szállításnál Cidor Mihály, dr. Chrabák László, Antal Roland és Papp Judit szorgoskodott. Márokpapiban, a D-Pethe Agro telephelyén a Lions-kisbuszból kipakolták az adományt, amely a Kárpátaljai Református Egyház jóvoltából jutott el a megfelelő helyre.

Szöveg: Ladányi Tóth Lajos
Fotók: Cidor Mihály


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba