Tehetségnapot rendezett az Első Nyíregyházi Lions Club

Hatodik alkalommal rendezte meg a Tehetségnapot az Első Nyíregyházi Lions Club. Ötről a hatra így lehet jutni elegánsan: mintegy kétszáz hátrányos helyzetű, sérült és ép fiatal töltött el egy tartalmas délelőttöt 2019. március 19-én, kedden a Vikár Sándor Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában. 

A Mindannyian mások vagyunk mottójú Tehetségnapot hatodik alkalommal rendezték meg az Első Nyíregyházi Lions Club tagjai. Ugyan hol szembesülhetnénk azzal, hogy milyen szép hangja van a látássérült Severa Ágnesnek? Hol kaphatnánk ízelítőt a Színjátszó-SOKK legfrissebb produkciójából? Honnan tudhatnánk, hogy mire képesek a Bárczi Gusztáv Általános Iskola Zene Bona Kórusának tagjai? Hol hallhatnánk a zeneterápia csoport igyekezetéről? Koncentráltan csak itt, a Tehetségnapon.

Ezt a rendezvényt anno Belus Erika álmodta meg, és aki valamelyiken részt vett, megerősítheti: át kell élni, ott kell lenni, és akkor garantált a feltöltődés, a jókedv, a tenni akarás. Nincsenek különbségek, ha a szorgalom a tehetséggel párosul. Nincs ép, nincs sérült, nincs fogyatékos, hanem csak emberek vannak – akkor is, ha mindannyian mások vagyunk.

– Amikor még nem volt Tehetségnap, már akkor élő kapcsolatot ápolt az Első Nyíregyházi Lions Club a Bárczi-iskolával. A rendkívül ügyes, tehetséges fogyatékkal élő gyermekek a jótékonysági báljainkon többször felléptek, ez ihlette a gondolatot: szervezzünk meg egy olyan közös napot, ahol együtt lehetnek az épekkel. Nagy örömünkre a Vikár-iskola évek óta befogad bennünket, amiért jár a köszönet Tamás Attila intézményvezetőnek és kollégáinak – jegyezte meg Belus Erika ötletgazda, aki külön kiemelte Demarcsek Zsuzsát, a szervezői gárda motorját.

– Én mindig várom ezt a napot, mert bár tudom, hogy kik a fellépők és mi a pontos program, de mindig érnek pozitív meglepetések. Szívet-lelket melengető érzés átélni ezt a csapatmunkát. Nehéz szavakban kifejezni, hogy milyen plusz impulzust kapnak a résztvevők azáltal, hogy a beteg és az egészséges gyermekek a művészeti, a kulturális környezetben együtt tevékenykednek. Az mindent elárul a rendezvényről, hogy a végén azt kérdezik: mikor találkozunk legközelebb? – beszélt az érzéseiről Demarcsek Zsuzsa, a Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskola (VLAMI) intézményvezetője.

A fellépők listáját egy négyoldalas forgatókönyv révén lehetett követni. Ha éppen valaki nem a nézőtéren ült, akkor is volt mivel lekötnie magát, sok program közül választhattak.

Nagyidai Gergővel is összefuthattunk a Vikár hangversenytermében. A Móricz Zsigmond Színház színművésze a Színjátszó-Sokk csoportját hozta el a rendezvényre: – A Most című improvizációs játékot adja elő a közel húsz fős csoportom. Az etűd saját írásokból született, és ez az ősbemutatója. Nagyon szeretek velük dolgozni, akik meghálálják a sok törődést.

Az Első Nyíregyházi Lions Club és a fiatalabb generációt képviselő Alfa Leo Club tagjai végig lesték a résztvevők kívánságait. Lipták Lajos, a klub soros elnöke is érdeklődve figyelte a Tehetségnap történéseit: – Ez a fontos rendezvény ismét elérte a célját, a küldetését. Jó volt látni a boldog arcokat, a csillogó szempárokat. A hétvégén egyébként újabb program vár ránk. A jótékonysági bál bevételéből festéket vásároltunk, és a Metro Áruházzal együttműködve lefestjük a Jósa András Oktatókórházat határoló kerítés közel 200 méteres részét. Bízom a jó időben, a festői környezet mindenesetre garantált.

Forrás: www.szon.hu


Képgaléria

Hír kategóriák

Lions szövetség eseményei

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Első Nyíregyházi Lions Club

Adószámunk:
18807912-1-15
Számlaszám:
12042809-00128538-01200008

cím: 4400 Nyíregyháza,
Bethlen Gábor u. 30.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba