Svéd adomány Nyíregyházáról Kárpátaljára

Amióta február 24-én kitört az orosz-ukrán háború, az Első Nyíregyházi Lions Club a lehetőségeihez mérten segít a konfliktus menekültjein. Már volt évek óta hatékonyan működő kapcsolat, hiszen a klub a kárpátaljai rászorulókat támogatta.

A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége felkérte az Első Nyíregyházi Lions Clubot a nemzetközi és a hazai felajánlások minél hatékonyabb koordinálására. Azóta heti rendszerességgel főként tartós élelmiszereket juttatnak át a magyar-ukrán határon. Júius 14-én a svéd támogatásból több mint 1,2 millió forint értékben indítottak útnak szállítmányt, melyben a tartós élelmiszerek mellett friss zöldségek is helyet kaptak. A Kárpátaljai Református Egyház jóvoltából jutottak el a megfelelő helyre.

Szöveg: Ladányi Tóth Lajos
Fotók: Dr. Chrabák László archívuma


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba