Petőfi 200: Lions-támogatás két kárpátaljai iskolának

Petőfi 200: Lions-támogatás két kárpátaljai iskolának

Ajándék járt a Petőfi-verset szavalóknak a levéltárban.

Petőfi 200 - az élő költő elnevezéssel indított programsorozatot a Magyar Nemzeti Levéltár Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Levéltára. Ennek részeként szerdán a kutatóteremben a Petőfi-verset szavaló legeredményesebb iskoláknak és osztályoknak adták át az önzetlen támogatók ajándékait. Még Kárpátaljáról is érkeztek vendégek, akik elérzékenyülve, meghatódva vették át a felajánlásokat.
– Örömteli ez az esemény. Azt szerettük volna, ha a Petőfi-bicentenárium valódi élmény maradjon, ezért hirdettük meg a szavalást a közösségi felületünkön. Reméljük, mindez kedvet csinál a diákoknak az iskolán kívüli ismeretszerzéshez is – mondta Kujbusné dr. Mecsei Éva, a Magyar Nemzeti Levéltár Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Levéltárának igazgatója. – Arra kértük a tanulókat, hogy akinek van kedve, mondja el, vegye fel és küldje el a kedvenc Petőfi-versét. Nagy volt az érdeklődés, a Youtube-csatornánkon tesszük közzé a szavalatokat.
Az Első Nyíregyházi Lions Club, a Rotary, a Kállay Gyűjtemény, a Magyar Református Szeretetszolgálat, a Nyíregyházi Állatpark és a nyírbátori Tesco jóvoltából értékes ajándékot vehettek át az Encsencs-Penészlek-Nyírvasvári Általános Iskola, a Nyíregyházi Göllesz Viktor Szakiskola, Általános Iskola és EGYMI, valamint Kárpátaljáról a Beregdédai Gimnázium és a Haranglábi Gimnázium képviselői. Megtisztelte jelenlétével a rendezvényt dr. Papp Ferenc, Magyarország ungvári főkonzulátusának konzulja is.
– Évek óta támogatjuk a Kárpátaljai Református Egyházat. Ezúttal a Beregdédai Gimnázium és a Haranglábi Gimnázium számára ajánlottunk fel 150 ezer forintot, biztos vagyok abban, hogy jó helyről kerül az adomány – mondta dr. Chrabák László, az Első Nyíregyházi Lions Club elnöke.    

Szöveg: Ladányi Tóth Lajos

Fotó: Sipeki Péter/Kelet-Magyarország


Képgaléria

Hír kategóriák

Lions szövetség eseményei

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Első Nyíregyházi Lions Club

Adószámunk:
18807912-1-15
Számlaszám:
12042809-00128538-01200008

cím: 4400 Nyíregyháza,
Bethlen Gábor u. 30.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba