Oroszlános kezdeményezés a virtuális bál

Oroszlános kezdeményezés a virtuális bál

Tizenkilencre lapot húzott az Első Nyíregyházi Lions Club. A 19. jótékonysági bál után immár második alkalommal döntöttek az online támogatói est mellett, amelyet pénteken 18 órától rendeznek meg. Aki támogatójegyet vásárol, nemes célt szolgál, és nyerhet is a tombolasorsoláson.  
– Két éve a pandémia idején már rendeztünk virtuális bált az online térben, ami országos szinten is az újdonság erejével hatott. Ezúttal a bevételt teljes egészében az eddig is támogatott rászorulók – többek között a Jósa András Oktatókórház, a különböző szociális, oktatási intézmények, Covid-árvák, vakok és gyengénlátók, kulturális szervezetek – támogatására használjuk fel – mondta dr. Chrabák László, az Első Nyíregyházi Lions Club elnöke a hétfői sajtótájékoztatón, amelynek a Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskola Bethlen Gábor utcai helyisége adott otthont. A támogatói estet az érdeklődők, valamint a támogatói jegyet vásárlók a  www.facebook.com/nyiregyhazalions oldalon tekinthetik meg.
A Lions Clubs International nemzetközi szinten működő jószolgálati szervezetet Melvin Jones alapította 1917-ben az Egyesült Államokban. Melvin Jones egy sikeres tőzsdei ügynök, valamint a Chicagói Üzleti Kör titkára volt. Azt vallotta: sokkal sikeresebb lehetsz a saját üzleti vállalkozásodban, ha elkezded mások önzetlen segítését, és ezt a segítő karitatív támogatást egy szervezeten belül valósítod meg. Dallasban elfogadták, hogy az oroszlán legyen a klub jelképe, valamint azokat az alapelveket, amelyek a mai napig érvényesek. Közös a jelszavuk mindenhol a világon: We Serve, vagyis Szolgálunk.
Szöveg: Ladányi Tóth Lajos

Fotó: Gazdag MihályKépgaléria

Hír kategóriák

Lions szövetség eseményei

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Első Nyíregyházi Lions Club

Adószámunk:
18807912-1-15
Számlaszám:
12042809-00128538-01200008

cím: 4400 Nyíregyháza,
Bethlen Gábor u. 30.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba