Oroszlánként segítenek Nyíregyházán

Az Első Nyíregyházi Lions Club koordinálja, hogy jó helyre kerüljenek a Lions-adományok.

Dr. Fogarassy Csaba, a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének kormányzója a nagy tapasztalattal rendelkező Cidor Mihály zónaelnököt és az Első Nyíregyházi Lions Club tettrekész csapatát kérte fel a jószolgálati program irányítására és koordinálására.

A Kelet-Magyarország szabolcs-szatmár-beregi napilapnak Antal Roland, az Első Nyíregyházi Lions Club elnöke elmondta:
- Humanitárius katasztrófa fenyeget a magyar-ukrán határ közelében. Nem csak a kárpátaljai honfitársaink, hanem valamennyi, otthonát elhagyni kényszerülő embertársunk megsegítéséért össze kell fognunk. Nehéz előre látnunk, hogy mi történhet az elkövetkező napokban, de fel kell készülnünk a legrosszabbakra. Cidor Mihály évek óta programfelelőse a kárpátaljai rászorultakon segítő kezdeményezésnek. Nagy Bélával, a Kárpátaljai Református Egyház főgondnokával, a Beregszászi Lions Klub tagjával rendszeresen egyeztetnek, ami garancia arra, hogy megfelelő helyre jutnak el az adományok. A háború új helyzetet idézett elő. Az ország több Lions-klubja is megmozdult, gyűjtést szervezett. Külön számlaszámra várjuk a felajánlásokat: 12042809-00128538-01200008. A magánszemélyek és a különböző Lions-klubok jóvoltából eddig több mint 5,4 millió forintot utaltak ide önzetlenül, amiért óriási köszönet jár. A nemzetközi szövetség is jelentősen támogatja a humanitárius kezdeményezésünket. Kerestek már bennünket Svájcból, Németországból és Franciaországból, tehát nemzetközi „adománypont” lettünk. Dr. Chrabák László klubtagunk korábbi kormányzóként tartja a kapcsolatot az országos szövetséggel, jómagam pedig a helyi teendőket intézem.  

– Amikor a szomszédos országban elkezdődött a puskaropogás, felgyorsultak az események – vette át a szót Cidor Mihály. – A szakértők azt vizionálják, hogy bármikor is ér véget a háború, a következményei hosszútávú megterhelést jelentenek. Beregsuránynál Nagy Bélával, a Kárpátaljai Református Egyház főgondnokával egyeztettünk, hogy mire van szükségük. Mindent dokumentálunk, garantált, hogy megfelelő helyre kerülnek az adományok. Az igényeknek megfelelően ágyakat, takarókat, fertőtlenítőket, tartós élelmiszereket juttatunk el hozzájuk folyamatosan, heti rendszerességgel.

Szöveg: Ladányi Tóth Lajos
Fotó: Pusztai Sándor
 


Képgaléria

Hír kategóriák

Lions szövetség eseményei

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Első Nyíregyházi Lions Club

Adószámunk:
18807912-1-15
Számlaszám:
12042809-00128538-01200008

cím: 4400 Nyíregyháza,
Bethlen Gábor u. 30.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba