Nyíregyháza: Lions-tehetségnap a Vikár Sándor Zeneiskolában

Már önmagában az is siker, hogy megrendezték a Mindannyian mások vagyunk mottót viselő Tehetségnapot a Vikár Sándor Zeneiskolában, az Első Nyíregyházi Lions Club szervezésében. Ugyanis a legutóbbi után néhány nappal életbe léptek a pandémiás korlátozások, melyek feloldásával most régi fényében pompázott a rendezvény. Belus Erika volt az ötletgazda, és azt a célt tűzték ki, hogy teret adjanak a Nyíregyházán és a vonzáskörzetében tanuló tehetséges fiataloknak, akik vagy normál oktatásban pallérozódó diákok vagy sajátos nevelési igényű oktatásban cseperedők. Szerdán újfent bebizonyosodott, hogy bár mindannyian mások vagyunk, a zene, a tánc, a kultúra képes közelebb hozni egymáshoz az embereket.

A több mint 100 éves Lions-mozgalom a világ legnagyobb egyesületi alapon működő jótékonysági civil szervezete, több mint 200 országban másfél millióan vallják magukat tagnak, így Nyíregyházán is. Ezúttal is Demarcsek Zsuzsa volt a főszervező, Grexáné Nagy Enikő moderálta a színes rendezvényt: – Nagyon örülök, hogy itt lehetek. Felemelő és megtisztelő érzés látni, hogy a gyerekek mennyire boldogok és aktívak – mondta Grexáné Nagy Enikő, a Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezető-helyettese.

A Nyíregyházi Bárczi Gusztáv Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium és EGYMI ad otthont a Zene-Bona Tehetségpontnak, ahol Molnár Renáta értő kezekkel koordinálja a munkát.

– Hatalmas kihívás a tanulásban akadályozott tanulókkal foglalkozni. A Zene Bona kórusunknak vegyes a korosztálya, olyan dalt kell választani, ami könnyen tanulható, mindenkinek tetszik. A sikerélmény a lényeg. Nehezen terhelhetők, fáradékonyabbak, ám roppant hálásak – ez ma is bebizonyosodott – mondta Renáta.

Bernáthné Kálmán Erzsébet a fiát, Bencét nézte meg néptánc közben: – Tetszik a sokszínű rendezvény, minden résztvevő tehetséges valamiben a maga módján.

A kezdetektől a Vikár Sándor Zeneiskola a Tehetségnap házigazdája.

Szöveg: Ladányi Tóth Lajos

Fotó: Pusztai Sándor/dr. Chrabák László


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba