Lions-tehetségnap a Vikárban

Nyíregyháza – Az Első Nyíregyházi Lions Club és a TÉT Regionális Tehetségsegítő Tanács szervezésében egészséges és sérült gyerekek vettek részt az Első Lions Tehetségnapon, melynek a Vikár Sándor Zeneiskola, Tehetségpont adott otthont.
A szervezés szakmai részét a klub egyik alapító tagja, Demarcsek Zsuzsa, a Vásárhelyi Tehetségpont vezetője és dr. Venter Györgyné, a Bárczy Gusztáv Általános Iskola Tehetségpont pedagógusa végezte.

– A tehetségnapon nem csak a tehetségek bemutatása és produkciók filmes rögzítése volt a célunk, hanem a közös művészeti cselekvés élményének megélése, egymás megismerése, elfogadása, tisztelete, az érték felismerése a másik emberben – mondta Belus Erika, az Első Nyíregyházi Lions Club soros elnöke.

A Tiszavasvári Általános Iskola tanulói festettek, rajzoltak, a munkába bárki bekapcsolódhatott, így az elkészült alkotások kollektív tevékenység eredményeként alakultak, készültek el. Rozman Béla művész tanár, a Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskola tagintézmény vezetője irányításával fiatal mentorok segítették mindazokat, akiknek nem adatott meg a színek és formák megismerése, mégis segítséggel megtapasztalhatták az alkotás örömét.

A színpadon két dalt adtak elő, a Ridens Szakiskola és Speciális Szakképző Iskola jelölőseivel együtt: a Lions-himnuszt, „Tolcsvay László: Békét és reménységet” és Josh Groban magyarra fordított dalát, a „Mit ér egy hang?”címűt. A fellépőket a Kodály Zoltán Általános Iskola Napsugár kórusa és a Vikár Sándor Zeneiskola tanulói erősítették.

A kórus kíséretében közreműködött Nagy Zoltán tanár, valamint az X-faktorból megismert Nagy Richárd, aki a Vikár Sándor Zeneiskola növendéke. A Korányi Frigyes Gimnázium drámatagozatos növendékeinek bemutatójában színpadi jelenet, és versek is szerepeltek, valamint egy új tehetségterületen felfedezett fiatal bűvész tehetség mutatott be kártyatrükköket, majd az Arany János Gimnáziumban tanuló színjáték tanszakos tanulók versmondása okozott felejthetetlen pillanatokat.

Mindezek után a néptáncosoké volt a porond. A fellépők viseletét Sipos Eszter a Nyírség Táncegyüttes tagja, néprajz szakos egyetemi hallgató mutatta be. A szépen beöltözött, gyönyörű lányok, akik a Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskola növendékei, a szóló táncbemutatót követően a fiatal oroszlánokkal, a Leókkal kiegészülve, közös néptáncra, táncházba invitálták a jelenlévőket.

Együttműködő szervezetek:

  • Első Nyíregyházi Lions Club
  • TÉT Regionális Tehetségsegítő Tanács
  • Vikár Sándor Zeneiskola
  • Bárczy Gusztáv Általános Iskola Tehetségpont
  • Tiszavasvári Általános Iskola Tehetségpont
  • Göllesz Viktor Általános Iskola
  • Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskola Tehetségpont
  • Kodály Zoltán Általános Iskola Tehetségpont
  • Ridens Szakiskola és Speciális Szakképző Iskola
  • Korányi Frigyes Gimnázium, Nagykálló

Forrás:www.szon.hu


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba