Lions-segítség Kárpátaljára

Nyíregyháza – Téli ruházat, tartós élelmiszer, könyv és játék jutott el a rászorultakhoz.

Immár hagyomány, hogy a Lions Clubok Magyarországi Szövetsége segít a kárpátaljai rászorultakon. Szinte valamennyi klub aktívan kivette a részét az adományozásból, ennek is köszönhető, hogy a három gyűjtőpontról az előző éveket meghaladó mennyiségben sikerült téli ruházatot, tartós élelmiszert, könyveket, játékokat eljuttatniuk a határon túlra.

– A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége kormányzójának megbízásából Cidor Mihály programfelelőssel jártunk Beregszászon. Nagy Béla, a Kárpátaljai Református Egyház főgondnoka – egyúttal a Beregszászi Lions Klub tagja – meleg szavakkal köszönte meg az adományok gyűjtésében részt vett klubok közel 900 tagjának az áldozatos munkáját. Külön köszönetet mondott a soproni, a győri, valamint a nyíregyházi Lions kluboknak, melyek pénzbeli adományaikkal is hozzájárultak a rászorultak megsegítéséhez – újságolta dr. Chrabák László, a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének nyíregyházi alkormányzója.
Munkájukat a Kárpátaljai Református Egyház mellett nagyban segítette a Református Szeretetszolgálat is. Ezúttal adományaikkal közel 3500 kárpátaljai rászorulthoz juttatták el közösen a karácsony üzenetét.

– Megható volt látni, hogy ezek az emberek minden bizonnyal csupán azokkal az adományokkal tudják melegebbé, szebbé tenni karácsonyukat, melyeket mi magunk gyűjtöttünk, és vittünk el nekik. A beszélgetésekből bizonyossá vált, hogy a segítségre továbbra is nagy szükség van: akkor, amikor, egy átlagnyugdíj körülbelül 20 ezer forintnak megfelelő összeg, addig a tüzelőanyag az elmúlt hónapokban drasztikusan, a fáé 400 százalékkal nőtt, és a tél várhatóan még csak ezután mutatja meg igazi arcát.

Forrás: www.szon.hu


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba