Leszűrik a tanulságot is

Nyíregyháza – Ötödször rendez szűrőnapot a Nyíregyházi Első Lions Club – ezúttal a Korzónál pénteken.
Az országos Lions Nap keretén belül a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Oktatókórház és a Nyíregyházi Első Lions Club szervezésében már ötödik alkalommal rendeznek szűrőnapot 14–16 óráig Nyíregyházán, a Korzó Bevásárlóközpont déli oldalánál.

A megnyitóra várják dr. Kovács Ferencet, Nyíregyháza polgármesterét, dr. Adorján Gusztávot, az SzSzBMK vezérigazgató-helyettesét, Magyar Lászlót, a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének Kormányzóját, Belus Erikát, a Nyíregyházi Első Lions Club soros elnökét és dr. Szabó Éva ortopéd sebész főorvost, a szűrőprogram koordinátorát.

– A programnak több helyszíne lesz: ilyen a kórház által biztosított szűrőbusz, aztán a Nagy Imre téren felállított két szabadtéri sátor, valamint a Korzó Bevásárlóközpont második emeletének elkülönített része – említette Belus Erika.

A szűrőbuszban a szemészeti osztály részéről dr. Tsorbazouglu Alexis főorvos szemnyomásmérést és szemfenékvizsgálatot végez. A szabadtéri sátrakban a belgyógyászat oldaláról dr. Gaál Zsolt főorvos és dr. Papp Zsuzsanna főorvosnő szervezésében a diabetológiai munkacsoport munkatársai vércukor- és koleszterinszint mérést tartanak, illetőleg életmódtanácsokat adnak a cukorbetegség, a magas vérnyomás és az elhízás megelőzéséért.

Számítógépes talpvizsgálat

Dr. Jeneiné Makrai Erika felügyelete mellett a Zay Anna Egészségügyi Szakközépiskola hallgatói vérnyomásméréssel segítik a program sikerét. Dr. Szabó Éva ortopéd sebész főorvos a láb statikai rendellenességeit vizsgálja. A számítógépes talpvizsgálatot Weinrauch Károly, a Revita Group Kft. ügyvezető igazgatója és Weinrauch Renáta szakasszisztens végzik.

Forrás: www.szon.hu


Képgaléria

Hír kategóriák

Lions szövetség eseményei

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Első Nyíregyházi Lions Club

Adószámunk:
18807912-1-15
Számlaszám:
12042809-00128538-01200008

cím: 4400 Nyíregyháza,
Bethlen Gábor u. 30.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba