Egy malomban őrölnek

A MAGOSZ a Magyarok Kenyere Alapítvánnyal még többet kíván segíteni a kárpátaljai magyaroknak.

A 642 lelkes település nevét érdemes megjegyezni: Márokpapi tárt karokkal fogadja a felajánlásokat. A D. Pethe Agro telephelyére pénteken folyamatosan érkeztek a szállítmányok. Szorgos kezek gondoskodtak róla, hogy például az Első Nyíregyházi Lions Club adományai a raktárba kerüljenek, onnan pedig garantáltan a rászorulókhoz jutnak el majd.

– A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége a magyar gazdák legnagyobb érdekvédelmi szervezeteként összefogott a hazai malmokkal. Az élethez igazodva úgy döntöttünk, hogy 50 tonna lisztet ajánlunk fel A Magyarok Kenyere programban. A segíteni akaró gazdák a MAGOSZ honlapján találhatják meg azokat a csatornákat, amelyeken keresztül megtehetik a felajánlásaikat – jelentette ki Jakab István, a MAGOSZ elnöke, az Országgyűlés alelnöke.

 – Miközben a magyar-ukrán túloldalán elfogyott a burgonya, a hagyma és más zöldségek, a gazdák folyamatosan küldik az utánpótlást, ezért köszönet jár nekik. Nemcsak a Magyarországra menekülőkről, hanem a Kárpátalján maradtakról is gondoskodni kell, ebben nagy segítséget nyújtanak az egyházak is. D. Pethe Istvánnak hála, olyan telephely, raktár áll rendelkezésre, ahol fogadják a felajánlásokat, és most is tapasztaltam, hogy  olajozottan működik a rendszer.

– Két kamion liszt érkezett Márokpapiba annak köszönhetően, hogy összefogtak a malmok. Ebből a mennyiségből összesen 70 ezer egykilós kenyér süthető – közölte dr. Lakatos Zoltán, a Hajdú-Gabona Zrt. elnök-vezérigazgatója.

– A kenyér nekünk többet jelent egy egyszerű tápláléknál. Ezért is van nagy jelentőségű a felajánlásnak – említette Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke. Papp Zsolt, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára megállapította: – Ahol a szükség, ott a segítség. Nincsenek határok, csak összetartozás van!  

Az Első Nyíregyházi Lions Club által szállított adományok Márokpapi után Kárpátaljára kerültek - köszönhetően Nagy Bélának, aki a határon túl koordinálja a felajánlások hatékony célba érését.

LTL


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba