A tehetségek partnerei

Nyíregyháza – Partnertalálkozót szervezett a VLAMI a Hotel Lugasban.

Amióta saját, önálló székhelyen, új iskolaépületben működik az aktuális tanévtől a közel 20 esztendős Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskola (VLAMI), még jobban szem előtt van. A Bethlen Gábor utca 30. szám alatt székelő intézmény vezetői úgy látták jónak, ha partnertalálkozóval kezdik az esztendőt.

A segítségnyújtás a cél

A TÉT – Regionális Művészeti Tehetségsegítő Tanács, a Vásárhelyi Művészeti Iskola és a Vásárhelyi Tehetségpont közös rendezvényén részt vettek a művészeti iskola társintézményeinek vezetői, a diákönkormányzat, az SZMK képviselői, az Első Nyíregyházi Lions Club tagjai, a tehetségpontok képviselői, a NYUNYIC (Nyugdíjas Nyírségesek Clubja) és a Nyírség Táncegyüttes vezetői, a cégek, a szervezetek, az együttműködő külső partnerek és természetesen a nevelőtestület tagjai.

– A TÉT – Regionális Művészeti Tehetségsegítő Tanács tájékoztatta a jelenlévőket a tehetségsegítő projektről, a korábbi tevékenységeiről és a terveiről, amelyeknek a szakmai programok mellett lényeges eleme a Tehetség Alap létrehozása. Annak célja a tehetségsegítők elismerése, az ösztöndíj támogatás, az eszközök biztosítása, a tehetséges tanulók versenyeztetése, utaztatása, valamint térítési díj- és tandíj-támogatással a művészeti képzésük elősegítése – közölte Demarcsek György, a TÉT – Regionális Művészeti Tehetségsegítő Tanács elnöke.

A rendezvényen Kormos Dénes, a Magyar Tehetséggondozó Társaság választmányi tagja tartott előadást a tehetséggondozás, a tehetségpontok és a tehetségtanácsok együttműködéséről, szerepéről.

Forrás: www.szon.hu


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba