Száz praktikus vendégágy Kárpátaljára

Amikor kitört az orosz-ukrán háború, az Első Nyíregyházi Lions Club azonnal kinyilvánította a segítő szándékát a háborús menekültek megsegítésére. A klub évek óta a kárpátaljai rászorulókat támogatja – melyet a  Kárpátaljai Református Egyházzal végzett -, most az együttműködés új fokozatba lépett.

A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége felkarolta a nyíregyházi kezdeményezést, azt országos szintre emelte, és egyben felkérte a klubot a nemzetközi és a hazai felajánlások koordinálására, amire a nyíregyházi Cidor Mihályt bízta meg. A bő két hónapban heti rendszerességgel zömmel tartós élelmiszereket juttatnak át a határon – alkalmanként megközelítőleg félmillió forint értékben. Szerda reggel a Praktiker Orosi úti áruházánál sürögtek-forogtak az Első Nyíregyházi Lions Club tagjai.

– A nemzetközi Lions szövetség alapítványa (LCIF - Lions Clubs International Foundation) pozitívan bírálta el a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének a pályázatát, ennek köszönhető a támogatás. Felmértük az igényeket, és mivel egyik legnagyobb gond jelenleg a menekültek elhelyezése, ezért megállapodtunk a barkácsáruházlánccal egy kedvezményes árról. Segítségükkel - melyet ezúton is köszönünk - az ország különböző pontjairól sikerült begyűjteniük száz új vendégágyat. Ezt Beregszászra szállítjuk, ahol a Kárpátaljai Református Egyház eljuttatja a legszükségesebb helyekre háborús menekültek megsegítéséért – mondta Antal Roland, az Első Nyíregyházi Lions Club elnöke.

Fotó és szöveg: Ladányi Tóth Lajos


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba