Pezsegnek a Lions-cserediákok Nyíregyházán

Nyíregyháza – A brazil, a török, az angol, a francia, az olasz, az indiai, a belga és a spanyol vendégek három hétre érkeztek.
Fotók | Lions-cserediákok Nyíregyházán

Ragyogó kezdeményezés, hogy a kánikulai henyélés helyett pezsgő programokkal gazdagítják a világ különböző pontjairól érkezett Lions-cserediákok élményvilágát. A tizenhét esztendeje alapított Első Nyíregyházi Lions Klub nyolc külföldi fiatalt látott vendégül: ezúttal Törökországból, Brazíliából, Angliából, Olaszországból, Spanyolországból, Törökországból, Belgiumból és Indiából érkeztek a fogadócsaládokhoz.

– Ez egy évek óta jól működő, felépített rendezvénysorozat. Az első héten minden diák egy-egy családnál lakik, napközben pedig részt vesz a közös programokon – fejtegette Jeles Attila koordinátor. – A vasárnapi ismerkedési est után hétfőn Nyíregyháza belvárosát fedezte fel az utazás miatt akkor még fáradt csapat. Aztán fokozatosan feltöltődtek: kedden a Nagy család vendégei voltak Rakamazon és Tokajban, szerdán Nyírbátorban Belus Tamás közbenjárásával a Sárkány Wellness és Gyógyfürdő mellett jártak a várkastélyban, a panoptikumban.

Csütörtökön a Jósa András Múzeumban futottunk össze a mindenre fogékony, kíváncsi nemzetközi csoport tagjaival.
– Érdekes volt felülről látni Nyíregyházát – mondta a spanyol Carmen. A repülőtéren Horváth Péter gondoskodott a társulatról, akiket utána dr. Rémiás Tibor múzeumigazgató fogadott, majd Komiszár Dénes angolul kalauzolta őket a patinás termekben.

– Eddig minden program nagyon tetszett – állapította meg a brazil Gustavo.

Pénteken a Sóstói Múzeumfalu és a Nyíregyházi Állatpark bugyraiban merülnek el mindannyian. Esténként mindig más-más família látja vendégül őket.

– Mindegyik cserediák az idén 100 éves Lions-mozgalomnak köszönhetően került ide. A világ legnagyobb jótékonysági civil szervezetének 42 hazai klubban közel 850 tagja van. A nyolc cserediákkal a heti program után a miskolci táborba megyünk, ahol további emlékezetes tizenkét nap vár rájuk. Bebarangolják a környéket, és budapesti látogatásra is jut idő. Eközben pedig sok nyíregyházi diák töltődik fel most vagy nemsokára utazik ki hasonló jelleggel külföldre – jegyezte meg végezetül Jeles Attila.

Forrás: www.szon.hu


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba