Nyolcszázezer forintos amerikai adomány

Amióta kirobbant az orosz-ukrán háború, az Első Nyíregyházi Lions Club bejelentette, hogy lehetőségeihez mérten segít a háborús menekülteken. Van előzmény, ugyanis a klub évek óta a kárpátaljai rászorulókat támogatja.

A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége üdvözölte a nyíregyháziak kezdeményezését, majd  felkérte az Első Nyíregyházi Lions Clubot a nemzetközi és a hazai felajánlások koordinálására. Az azóta eltelt időben heti rendszerességgel zömmel tartós élelmiszereket juttatnak át a határon. Május első péntekén az amerikai támogatásból különböző tartós élelmiszereken vásároltak – megközelítőleg nyolcszázezer forint értékben.

A pakolásnál és a szállításnál Girhiny Gyula és dr. Chrabák László szorgoskodott. Márokpapiban, a D-Pethe Agro telephelyén a Lions-kisbuszból kipakolták az adományt, amely a Kárpátaljai Református Egyház jóvoltából jut el a megfelelő helyre.

Szöveg: Ladányi Tóth Lajos


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba