Nyíregyházán járt a Lions-kormányzó

Nyíregyháza – Kizárólag egy éven át lehet betölteni a vezetői pozíciót a jószolgálati szervezetben.


– Már csak amiatt is öröm volt Nyíregyházára látogatni, mert országos viszonylatban ez a klub az egyik legaktívabb. Mivel a kedvesem ebben a városban érettségizett, a tény plusz érzelmi töltetet kölcsönzött – jegyezte meg a miskolci illetőségű István Zsolt, akit nyáron választottak meg kormányzónak, és az alapszabály szerint kizárólag egy esztendeig lehet a posztján. Miként kerülhet valaki ebbe a pozícióba?

Élénk közösségi élet

– Amint elvégeztem az egyetemet, éltem a lehetőséggel, és kiutaztam az Egyesült Államokba.
Ott felügyelő voltam egy szellemileg és fizikailag sérült gyerekeknek szervezett táborban, ahol olyan speciális napokat tartottak, melyeket különböző klubok támogattak – közülük az egyik a Lions volt, akkor találkoztam első alkalommal a nemzetközi mozgalommal. Tíz éve azzal a céllal léptem be a miskolci klubba, hogy tudjak mindazért tenni, ami a szervezet jószolgálati küldetése. A 2010-es árvíz idején a klubelnökségem végén jártam, amikor a Lions országos vezetése megbízott a károsultak megsegítésével, vagyis azzal, hogy fogjam össze a magyarországi és a nemzetközi Lions-segélyprogramot. A szervezőmunkámnak köszönhető, hogy abban az évben bekerültem az egyesület országos vezetésébe. Azóta voltam zóna-, majd régióvezető, utána alkormányzó, később pedig kormányzó.

– A nemzetközi Lions mozgalom tevékenységének alapját a látás védelme, azaz a látáskárosodások megelőzése, valamint a vakok és gyengénlátók segítése jelenti. Ezt a célt jól szolgálja a szövetség részéről elindított ingyenes szemszűrés. A saját tulajdonú kisbuszunk és műszereink révén járjuk az országot, és olyan helyekre is eljutunk, ahonnan az idősek egyáltalán nem tudnának elmenni a szemszűrésre.

Az Első Nyíregyházi Lions Club előkelő helyet foglal el az országos összevetésben.

– Nincsenek mérőszámaink, viszont az tökéletesen látszik, hogy mekkora a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyeiek aktivitása, milyen élénk a közösségi életük. Ráadásul nem az egyetlenek a megyében, a nyírbátoriak is tevékenyek. Vékássy Alexander, a Beregszászi Lions Club elnöke és Nagy Béla, a kárpátaljai református egyházkerület főgondnoka társaságában írtuk alá azt a megállapodást Nyíregyházán, aminek lényege: a magyar Lions Clubok adományt, támogatást gyűjtenek, zömmel tartós élelmiszert és ruhát a rászoruló határon túliaknak. Ez is példázza, hogy az igyekezetünk nem ismer határokat.

Forrás: www.szon.hu


Képgaléria

Hír kategóriák

Lions szövetség eseményei

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Első Nyíregyházi Lions Club

Adószámunk:
18807912-1-15
Számlaszám:
12042809-00128538-01200008

cím: 4400 Nyíregyháza,
Bethlen Gábor u. 30.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba