Német magazin a magyar-ukrán határnál

– Rögtön a háború kitörése után eldöntöttük, hogy mihamarabb cselekednünk kell. A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége felkért bennünket a nemzetközi és a hazai felajánlások koordinálására – közölte Antal Roland. – Praktikus, hogy minket ért a megtiszteltetés, hiszen mi vagyunk a legközelebb a határhoz, mi tudunk a leggyorsabban reagálni a kérésekre. A Kárpátaljai Református Egyház részéről jelzik, hogy mire van a legnagyobb szükség, így elkerülhető a felhalmozás, mindig a számukra éppen legfontosabbra fókuszálunk.

Húsvét előtt ismét jelentős adománnyal futott be az Első Nyíregyházi Lions Club küldöttsége. Ezúttal Antal Roland klubelnök, Cidor Mihály klubtag, a kárpátaljai segélyprogram koordinátora járt Márokpapin, és pont aznap érkezett oda Veszprémből és Kecskemétről is az ottani Lions-szervezetek takaros gyűjtése: a sok takaró, matrac, hálózsák és tartós élelmiszer. Közel 5 millió forintot tesz ki az az önzetlen segítség, ami az ország három különböző helyét dícséri. Póczonyi Zsolt Bács-Kiskun megyéből autózott Szabolcs-Szatmár-Beregbe, hogy magával hozza az ottani emberek jótékony felajánlását.
– Az Auchan áruházzal szerveztünk gyűjtést, és örömmel láttuk, hogy mennyien nyíltak meg a célért. Érdekes most személyesen meggyőződni arról, hogy Márokpapin milyen jó gazdái az adományoknak. Teljesen más a híradásokból értesülni a határhelyzetről, mint ténylegesen itt lenni, és látni az összefogást – jegyezte meg Póczonyi Zsolt, az Első Kecskeméti Lions Club elnöke.

Cidor Mihály örömmel vette a kezébe a Kreisbote elnevezésű magazint, amelyben beszámoltak arról, hogy miként jutott el Kemptenből Márokpapiba a németországi Lions-adomány.

Szöveg: Ladányi Tóth Lajos 


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba