Lions egészségnap pénteken

Nyíregyháza – A kórház szűrőbuszában szemnyomásmérést és szemfenékvizsgálatot végeznek.

Az Első Nyíregyházi Lions Club a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórházzal (SzSzBMK) közösen hetedik alkalommal rendez egészségnapot pénteken 14 és 16 óra között Nyíregyházán, a Kossuth téren, ahol kulturális programok is várják az érdeklődőket.

– A programnak az idén is több helyszíne lesz: ilyen a kórház szűrőbusza és a főtéren felállított szabadtéri sátor – említette Jeles Emőke, a klub soros elnöke.

A szűrőbuszban dr. Kassai Judit adjunktus szemnyomásmérést és szemfenékvizsgálatot végez. A szabadtéri sátrakban a IV. Belgyógyászat főorvosai, dr. Gaál Zsolt és dr. Papp Zsuzsanna szervezésében a diabetológiai munkacsoport munkatársai vércukor- és koleszterinszintet mérnek, valamint életmódtanácsokat adnak a cukorbetegség, a magas vérnyomás és az elhízás megelőzése érdekében – sorolta a szűrőprogram koordinátora, dr. Szabó Éva főorvos, ortopédsebész.

A további programokról kiderült: dr. Jeneiné Makrai Erika felügyelete mellett a Zay Anna Egészségügyi Szakközépiskola diákjai vérnyomásméréssel segítik a program sikerét. Dr. Jenei Péter fül-orr-gégész főorvos ultrahangos arcüregszűrést végez, dr. Szabó Éva főorvos, ortopédsebész a láb statikai rendellenességeit vizsgálja. A számítógépes talpvizsgálatot Weinrauch Károly, a Revita Group Kft. ügyvezetője, valamint Weinrauch Renáta szakasszisztens végzik. A Nyíregyházi Mentőállomás szakembereivel fél 3-tól az újraélesztést lehet a helyszínen gyakorolni.

Forrás: www.szon.hu


Képgaléria

Hír kategóriák

Lions szövetség eseményei

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Első Nyíregyházi Lions Club

Adószámunk:
18807912-1-15
Számlaszám:
12042809-00128538-01200008

cím: 4400 Nyíregyháza,
Bethlen Gábor u. 30.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba