Lángra gyúltak a szikrák a Vikár-iskolában

Nyíregyháza – Tehetségnapot rendezett az Első Nyíregyházi Lions Club – negyedszer.
Fotók | Lions tehetségnap a Vikár Sándor Zeneiskolában

A szorgalom tehetséggel párosult, így aztán páratlan élmény részesei lehettek a Mindannyian mások vagyunk elnevezésű tehetségnap közreműködői. Szerdán immár negyedszer tárta ki kapuit a Vikár Sándor Zeneiskola az Első Nyíregyházi Lions Club révén szervezett program telt házat vonzó közönsége előtt. A cél nemes: teret adni a Nyíregyházán és a vonzáskörzetében tanuló tehetséges fiataloknak, akik vagy normál oktatásban pallérozódó diákok vagy sajátos nevelési igényű oktatásban cseperedők. A rendezvény által tovább erősítették bennük azt az érzést, hogy bár mindannyian mások vagyunk, a zene, a tánc, a kultúra képes közelebb hozni egymáshoz az embereket.

– Amikor megszületett a tehetségnap gondolata, felkerestük a zeneiskolát, és azonnal pozitív volt a visszajelzés. Izgatottak voltunk, hiszen nem tudhattuk, hogy sikerül az első rendezvény. Aztán olyan kedvező élményekkel, impulzusokkal gazdagodtunk, hogy azóta évről évre megrendezzük a programot. A tehetség szikrája mindenkiben benne van – ezen a napon pedig lángra gyújtjuk a szikrát – említette Belus Erika, az Első Nyíregyházi Lions Club korábbi elnöke.

Az énekes játék után a centenáriumát ünneplő Lions-mozgalom tiszteletére 100 éve segítünk! elnevezéssel közös alkotást készítettek a résztvevők. A színpadon pedig váltották egymást a fiatal talentumok.
Tamás Attila nem rejtette véka alá a boldogságát:

– Házigazdaként jó érzés látni, tapasztalni azt, hogy vannak visszatérő tehetségek. A zeneiskolának nem lehet más küldetése, mint bevonzani a gyerekeket, akik a társművészeteket is magukkal hozzák, és ez csodálatos dolog – fejtegette a Vikár Sándor Zeneiskola agilis igazgatója.

A tehetségnap művészeti koordinátora Demarcsek Zsuzsa, a Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskola vezetője felkészítőként is szerepet vállalt:

– A nőnapon ezúttal is sikerült megerősíteni, hogy mindannyian mások vagyunk, és mindez sok értéket hordoz magában.

Szólt az ének, pendült a gitárhúr, láthattunk táncprodukciót, drámajátékot, vagyis elérte a kívánt hatást a műsorfolyam.

– Tehetséggel, szorgalommal messze lehet jutni. Az idén száz esztendős Lions-mozgalom küldetése a látássérültek, a fogyatékkal élők segítése, és ehhez kiválóan idomul a tehetséggondozás is – jegyezte meg végezetül Belus Tamás, a nyíregyházi klub soros elnöke.

Forrás: www.szon.hu


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba