Kormányzók jártak a bálban

Nyíregyháza – A jótékonysági rendezvény bevételének jelentős része a betegek javát szolgálja.

Patinás helyszínen, a megyeháza dísztermében rendezte meg az Első Nyíregyházi Lions Club a jótékonysági bálját. A szervezet alapszabálya szerint évente változik az elnök személye. A leköszönő klubvezető, Jeles Emőke hangulatos, tartalmas kisfilmmel mutatta be az utóbbi esztendőben véghez vitt jószolgálati teendőket. Mindezt két korábbi kormányzó (Petróczki Kata és István Zsolt), valamint az országos szövetség jelenlegi első embere, a szombathelyi Simon Zoltán is elégedetten nyugtázhatta a helyszínen.

– Jövőre lesz 100 éve, hogy Melvin Jones az Egyesült Államokban megalapította a Lions Clubok Nemzetközi Szövetségét, a Lions Clubs Internationalt. A centenárium esztendejében az eddiginél is nagyobb figyelem hárulhat ránk – említette Simon Zoltán.

A Lions mozgalom ma több mint 200 országban van jelen: 46 000 klubban 1,4 millió tagja van, és a világ legnagyobb, klub alapon szerveződő, civil jószolgálati szervezete, amely vallásoktól és a politikától függetlenül végzi tevékenységét. A nyíregyházi bálban felidézték a szorgos tevékenységüket a kárpátaljai karitatív szerepvállalásuktól a látássérültek megsegítésén át a tehetséggondozásig.

– Klubunkban mindenki tökéletesen tisztában van a teendőjével, és a sok apró mozaikkockából kirajzolódik: az élet naposabb oldalán állva van lehetőség az adakozásra, a jószolgálatra. Tieznhat éve szervezünk bált, a bevétel jelentős része ezúttal is a kórházhoz jut el, és a betegek javát szolgálja – említette Belus Tamás, az új elnök, aki átvette a soros vezetőt illető jelképes oroszlánfejű botot. Oroszlánrészt szeretne vállalni a századik születésnapon a jótékonysággal – az Első Nyíregyházi Lions Club tagjainak hathatós közreműködésével.


Képgaléria

Hír kategóriák

Lions szövetség eseményei

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Első Nyíregyházi Lions Club

Adószámunk:
18807912-1-15
Számlaszám:
12042809-00128538-01200008

cím: 4400 Nyíregyháza,
Bethlen Gábor u. 30.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba