Hatszázezres Lions-adomány a kórháznak

Nyíregyháza – A Jósa András Oktatókórház gyógyító munkáját segíti a felajánlás.

Dr. Adorján Gusztáv új éve a régen bevált ceremóniával kezdődött: a kórházi főigazgató hétfő délután ismét adományátadáson fogadta az Első Nyíregyházi Lions Club küldöttségét, ami immár tizennyolc esztendőre visszanyúló hagyomány.

– A nagykorúvá vált nyíregyházi klub példamutatásból is jelesre vizsgázott. Minden évben olyan praktikus ajándékokkal lepnek meg bennünket, ami a gyógyítás hatékonyságát szolgálják – fogalmazott dr. Adorján Gusztáv, a Jósa András Oktatókórház főigazgatója. Elmondta, hogy 980 kórteremben közel 5 ezer dolgozó végez olyan aprólékos munkát, amellyel a betegek elégedetten térhetnek haza. Évente 3,2 millió járóbeteg és több mint 140 ezer fekvőbeteg fordul meg a kórházban. Ez is érzékelteti, hogy milyen fontos minden adomány: az Első Nyíregyházi Lions Club több millió forinttal támogatta eddig az egészségügyet.

– A szemészeti osztály légkondicionáló berendezéssel, az ortopédiai osztály a csontbankból érkező combfejek szállításához szükséges fagyasztóládával, a IV. belgyógyászati osztály diabéteszes lábambulancia berendezéssel gyarapodik, amellett a fül-orr-gégészeti osztály is részesül az adományból – sorolt fel néhány példát dr. Szabó Éva ortopéd főorvos, aki alapításától stabil hidat képez a klub és a kórház között.

Demarcsek György, az Első Nyíregyházi Lions Club elnöke nyújtotta át a báli bevételükből befolyt 600 ezer forintos adományt dr. Adorján Gusztávnak. Dr. Chrabák László, a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének nyíregyházi alkormányzója közölte, hogy márciusban Beregsurányban tartanak egészségügyi szűrést, jövő tavasszal pedig országos szűrőnap szerepel a terveikben.

A Lions mozgalom ma 206 országban van jelen, 46 ezer klubban közel 1,35 millió tagja van, és a világ legnagyobb klub alapon szerveződő jószolgálati szervezete. Bővebb információ a www.lions.hu oldalon található a honi szervezetről.

Forrás: www.szon.hu


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba