Az Első Nyíregyházi Lions Club adott otthont a 6. zóna értekezletének

2021. október 29-én rendezték meg a 6. zóna értekezletét, melynek ezúttal az Első Nyíregyházi Lions Club adott otthont. Cidor Mihály zónaelnök a köszöntő után felvázolta az előttünk álló legfontosabb teendőket, mely a klubokat és a szövetséget egyaránt érinti. 

A 6. zóna értekezletének főbb pontjai:

 • A 2020-21-es lions évben a Covid megviselte, leültette a mozgalmunkat, de az egész emberiséget is. Ezért nagyon fontos, hogy közös erővel, közös elképzeléssel elindulhassunk a következő Lions évben.
 • Az egyik legfontosabb teendőnk, hogy minden Club és maga a Szövetség is elsősorban saját magát "tegye rendbe".
 • Sokkal jobban figyeljünk egymásra a Clubokon belül, ha mi magunk nem leszünk rendben, nem tudunk testileg és lelkileg is egészségesen csatasorba állni, akkor a programjaink sem lesznek sikeresek.
 • A következő év Lions programjai tehát elsősorban 'csapataink' összetartásáról szóljanak, és csak ezt követően irányuljanak a másokon való segítésre! A programok kialakítása tehát fele-fele arányban irányuljon a saját club örömeinket jelentő programok megszervezésére és a másokon való segítésre!
 • Ha szeretjük, ha nem, a pandémiás időszak és jogi környezet változása elhozta számunkra a Szövetség Alapszabályának módosítását és digitális átállás szükségességét.
 • Digitális ügykezelő rendszer tesztelése és bevezetése kezdődik el a Szövetség adminisztrációs és adománygyűjtő területeinek kezelésében, melynek sikeres működése tovább adható majd a Clubok felé is a következő évben.
 • Tradíciókra és hagyományra alapúló 'jövő építés' a célja a következő évek Lions programjainak fejlesztése. Megtartjuk azokat a programjainkat, amelyek már sok éve sikeresek és népszerűek, ugyanakkor bevezetésre kerülnek a nagyköveti program csomagok, amelyek fő területeinek, az egészségprogramok, a környezetvédelmi programok és az új generáció bevonása.
 • A tradíciók felelevenítése közül legfontosabb az éves konvencióval együtt megrendezésre kerülő "Lions felvonulás" megszervezése, a Lions tudat megerősítését, és az Oroszlán büszkeség saját magunk és környezetünk felé történő kommunikációját támogathatja.

Cidor Mihály munkájának ismertetése:

 • Felvette a kapcsolat a 6. zónához tartozó klubvezetőkkel
 • Személyesen, vagy telefonon értékeltük a jelenlegi helyzetet és meghatároztuk a rövid és hosszútávú feladatokat.
 • 2021.10.01-én megtartott első kabinet ülésen véleménye szerint egy pozitív képben tudta bemutatni a klubokat, hiszen a beszélgetés során csodálatos klubokat ismert meg.

II. Holló Viktória Régióelnök tájékoztatója:

 • ismertette a Magyar Mozgalom jelenlegi állapotát
 • bemutatta a kiemelt projekteket
 • ismertette az oktatási lehetőségeket
 • beszélt a mátrix szükségességéről, annak értelmezéséről
 • gratulált Nyíregyházának a cserediák pályázat elnyeréséhez

III. István Zsolt: Környezetvédelmi Nagykövet bemutatta prezentációját
megbízatásáról, terveiről, közös feladatunkról

IV. Klubelnökök bemutatkozása:

 • Miskolc Első Lady: Hényelné Kiss Erika Elnök asszony elfoglaltsága miatt a klub bemutatását írásban küldte el. Ahhoz szóbeli kiegészítést klubtársa Holló Viktória ismertette. Elmondta, hogy mint régi klub a jól bevált, helyi viszonyokhoz igazodó program sorozatot folytatják.
 • Miskolc Első: Kiss László részletes beszámolót tartott a klubjuk múltjáról, jelenéről, jövőbeni terveikről. Elmondta, hogy: - a klub több mint 20 éve alakult, jelenlegi taglétszámuk 30 fő, de decemberben újabb öt fő felvételét tervezik, - többnyire ragaszkodnak a régi jól bevált programjaikhoz (vakszüret, szakértői támogatás nyújtás, pályázatírás, egészségszűrés, Tüskevár Óvoda, Iskola tanulói stb.)
 • Ezt minden elnök ezt kiegészíti saját lehetősége, személyiség jegyei alapján. Jelenleg kiemelt projekt az Avas kilátóban elkészítendő dombormű a látható tájról. Ezzel a „láthatóvá teszik” a vakok és gyengén látók részére a tájat.
 • Nyírbátor: Dr. Stefán Éva Elnök asszony elmondta, hogy a klubjuk 28 éve alakult, melynek tagjai elsősorban családi barátok. Jelenleg 12 tagjuk van, de ebben az évben 2 új felvételissel gyarapodnak. Ennek megfelelően programjuk rendkívül színes, és jól illeszkedik a város civil szervezetek életében. Kiemelt programjaik: - A Kislétai Gondozási központ: ahol a társadalom perifériájára szorult, családok nélkülöző felnőttek és gyerekek gondozását, ápolását, foglalkoztatását végzik. Részükre gyerek és mikulás napot, és egyéb műsoros találkozókat szerveznek, - fehérbot napja, - szemét szedés, - hajléktalanok alapvető ruha, tisztálkodó szer és eszközzel való ellátása, - közös rendezvények és kirándulások szervezése.
 • Nyíregyháza: Antal Roland Elnök elmondta, hogy ő irányítása alatt is tovább fog folytatódni korábbi a hagyományos programsorozat. Így a tehetségnap, a ringató, az idősek otthona, a vakok és gyengén látok támogatása, a mások vagyunk programsorozat, az egészségnap, a mikulás napok stb. És ezt szeretné kiegészíteni „saját” kezdeményezésével, így: - 5-6 fő létszámfejlesztés, - Lions liget kialakítása, - jótékonysági koncert sorozat, - disznótor, - Ifjúsági Cseretábor szervezés

V. Összefoglaló, zárás, Vacsora


KépgalériaHogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba