Aki az oroszlánok klubjában szolgál hittel, szeretetben

Nyíregyháza – A nyíregyházi dr. Chrabák László a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének első alkormányzója.

Az idén 100 esztendős a Lions-mozgalom. A világ legnagyobb jótékonysági civil szervezetének 42 hazai klubban közel 850 tagja van. Politikamentes missziójuk a rászorulók támogatása, felkarolása. A centenárium esztendejében a jelszavuk: ahol a szükség, ott a Lions-segítség. A mozgalom elsősorban a látássérültek helyzetének javítását tűzte ki célul, emellett roppant sokrétű a küldetésünk – jegyezte meg dr. Chrabák László, aki a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének első alkormányzója, vagyis a honi szervezet „második embere”.

A cél jobbá tenni a világot

– Azért lettem 2008-ban Lions-tag a feleségemmel, mert szerettünk volna egy olyan közösséghez tartozni, ahol a betegek segítése, a rászorulók támogatása a nemes cél. Az Első Nyíregyházi Lions Club a lokálpatriotizmus egyik legszebb példája. A klubban évente váltják egymást az elnökök, nekem 2010-ben adatott meg betölteni a pozíciót. Két évvel később tagja lettem a kabinetnek, azaz az országos vezetőségnek. A klub ajánlásával előbb zóna-, majd régióelnökként igyekeztem minél többet tenni a rászorultakért, a közösségért. Első nyíregyháziként lettem alkormányzó. Munkám során nagyszerű emberekre támaszkodhatok.

– Ez én mottóm ez: szolgálni hittel, szeretetben. A jószolgálatot szolgálatként élem meg, mely olyan adomány, amit nagyon meg kell becsülni. Katona voltam, tehát tudom, hogy mi az: szolgálni.

– A Lions-mozgalomban nem parancsra, hanem önként teszi az ember. A cél jobbá tenni a világot, a környezetet. Hiszek az emberi jóság erejében, abban, hogy kötelességünk a betegek, rászorultak megsegítése, a fiatalok nevelése. Mindezt kellő tisztelettel, a szeretet erejével kell végeznünk.

– Felemelő érzés a rászorulók támogatása, a vakok és a gyengénlátók segítése. Ennek keretében végezzük többek között a szemszűrő programunkat, Kárpátaljai rászorulók támogatását, vakok és gyengénlátók tehetségeinek felkarolását, a fiatalok nevelését, emellett kiemelendő a cseretáborunk is.
Bár nem evidencia, de a belső hierarchia szerint az alkormányzó lehet jövőre a kormányzó.

– Óriási megtiszteltetés és felelősség lenne a feladat, melynek a kapujában állok. A világ több mint 200 országában másfél millióan vallják magukat a szervezet tagjának, ebben az összetartó közösségben kezdhetném magyarországi vezetőként a következő száz évet. Megnyugtató érzés, hogy munkámat nemcsak a klubom, hanem a családom is támogatja.

KM-LTL

Névjegy
Dr. Chrabák László

Születési idő, hely: 1965. augusztus 6., Tiszalök

Civil foglalkozás: jogász

Családi állapot: nős, két gyermekük és két unokájuk van.

Chicago helyett unokák
A Lions-mozgalom centenáriumi rendezvényének Chicago ad otthont. Bár alkormányzóként ott lenne a helye, a családi boldogság felülírta a távoli utat.
Unokái születettek, emiatt jobbnak látta, ha otthon marad, hiszen ezek a pillanatok megismételhetetlenek, felbecsülhetetlenek.
– Felemelő élmény látni a csöppségeket. Remélem, jövőre Las Vegasba sikerül eljutnom, ott lesz ugyanis a következő világtalálkozó – jegyezte meg dr. Chrabák László, a büszke nagypapa.

Forrás: www.szon.hu


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba